Døde links er irriterende, men lidt mindre irriterende, når de er streget over, så man ikke sidder og klikker til ingen nytte.
Men vidste du, at det også skader din bedømmelse hos Google? Det gør det ifølge Anders Saugstrups artikel Tjek dine udgående links før Google gør det! | Saugstrup .org. Broken Link Checker tjekker ikke for links til steder med malware osv. Det er også vigtigt at tjekke. Igen af hensyn til Google, men endnu mere af hensyn til dine brugere. Det er ikke sikkert, de tænker pænere om din site, hvis de har hentet sig malware via et af dine links!
Jeg har brugt Janis Elsts’ Broken Link Checker fra dag et på WordPress-platformen. Nu har han forberedt den for oversættelse, så hvis du synes, det er rart med danske skærmtekster, så hent den her – hvis den ikke følger med pluginnet eller er blevet forældet!
Broken Links Checker har en lang række indstillinger. Nye links tjekkes så hurtigt som muligt, mens gamle tjekkes med jævne mellemrum, som du selv kan definere.
Du kan også selv bestemme CSS for døde links.
Du kan angive, hvis der er ord, der skal anvendes til at tjekke for, om links ikke skal tjekkes.
Du kan angive, hvis du har Egne felter, der skal medtages, når Broken Link Checker arbejder.
Der er også nogle få avancerede indstillinger, f.eks. timeout, som det kan være nødvendig at forøge, f.eks. hvis man har en langsom udbyder.
Man får et lille resumé i kontrolpanelet (hvis man ikke fjerner den).
Jeg har den altid siddende for oven, så jeg kan tjekke og evt. reparere døde links så hurtigt som muligt.
Hvis man trykker på det fremhævede resultat, får man en ny skærm, som ser sådan ud:
Hvis man holder musen over indlægget (Source eller Kilde, som det hedder, så snart de tre ord i overskriften er kodet for oversættelse), kan man links til at se og redigere indlægget. Holder man musen over URL’en, kan man bl.a. fjerne linket. Man kan også få vist detaljer om, hvorfor det (angiveligt) er dødt. Man kan føje det til en eksklusionsliste, hvis det er et aktivt link, der hele tiden meldes dødt. Endelig kan man stryge linket, så det markeres som aktivt (indtil næste tjek).
Broken Links Checker er et plugin, du ikke vil undvære, med mindre du bruger andre programmer, f.eks. en af dem, som der nævnes i indlægget eller kommentarerne til førnævnte artikel af Saugstrup.
Danske sprogfiler downloades her: [Download ikke fundet] eller direkte via Broken Link Checker på Søg efter downloads-siden, hvor der også er links til bl.a. Elsts’ pluginside.
The post Broken Link Checker – Tjek for døde links m.m., nu på dansk appeared first on bLogos.